Mezinárodní den matematiky se školní soutěží Mates

Předmětová komise matematiky si v letošním školním roce pro naše žáky připravila školní logicko-matematickou soutěž Mates. Více než polovina žáků školy vytvořila až tříčlenné týmy, které v průběhu 14. března 2023 řešily 25 úkolů různé úrovně, vždy ale tak, aby je mohli zvládnout žáci kterékoli třídy. Ti se poměřili v logickém uvažování, prostorové představivosti a dalších matematických dovednostech. Příklady ve formě QR kódů či obrázků byly rozvěšeny na různých místech školy, takže soutěžící museli svá zadání také hledat.

Po sečtení bodů zvítězil smíšený tým dívek kvinty a tercie, dělené 2. místo obsadily 2 týmy oktávy a na děleném 3. místě skončil tým sexty a tým tercie. Všichni účastníci odvedli skvělou práci, za kterou byli také odměněni. Vítězný tým získal hodnotnou cenu, na další úspěšné týmy čekala sladká odměna. Ocenění se dočkaly i nejlepší týmy z každé třídy, jimž byla udělena čestná uznání a drobná sladkost.

Ačkoliv se matematika obecně považuje za nepříliš oblíbený předmět, účastníky naše soutěž bavila a už nyní se těší na její další ročník.

Mgr. Monika Kneslíková

Trvalý odkaz na tento příspěvek.