Čihovická olympiáda 2023, kombinace sportu a vědomostí

Dne 19. května se na hřišti našeho gymnázia konal druhý ročník Čihovické olympiády. Tato neobyčejná událost přilákala jak žáky z blízkých základních škol, tak i soutěžní tým z Domova sv. Anežky. Během pětihodinového maratonu sportovních disciplín a vědomostních výzev si všichni účastníci užili spoustu zábavy a navíc se něco nového naučili.

Celá akce odstartovala v osm hodin ráno a závodilo se ve všech možných disciplínách, od házení na cíl přes překážkové dráhy až po identifikování cizích jazyků na základě krátkých článků. Žáci, rozdělení do týmů po osmi, si ověřili vzájemnou důvěru, když po slepu procházeli mezi kužely, i vlastní znalosti, když odpovídali na soutěžní otázky. Právě tato kombinace sportovních a vědomostních soutěží je tím, co dělá Čihovickou olympiádu výjimečnou.

Poté, co se účastníci poprali se všemi otázkami a úkoly, přišlo všemi očekávané vyhlášení. V každé ze tří kategorií se rozdávaly speciálně vyrobené medaile s logem gymnázia a také sladké odměny pro vítězné týmy. Celé dopoledne, které se neslo v přátelské a soutěživé náladě, tak bylo velmi příjemně i ukončeno.

Čihovická olympiáda byla skvělým příkladem toho, jak lze spojit sport a vzdělávání do jednoho zážitku. Doufejme, že budoucí ročníky budou natolik vydařené jako ten letošní.

Třída sexta

Trvalý odkaz na tento příspěvek.