Exkurze do Sázavy a Prahy

Ve středu 27. 3. se žáci kvinty a sexty zúčastnili exkurze do Sázavy a Prahy, na jejímž programu byla návštěva Sázavského kláštera, pražské galerie Lumia a večerního představení v Divadle pod Palmovkou.

V areálu Sázavského kláštera si prohlédli kostel sv. Prokopa a v něm především expozici s částí chrámového pokladu včetně koflíku a lžičky, které Prokopovi údajně patřily, a sestoupili do obnovené krypty. V křížové chodbě kláštera, který je střediskem slovanské liturgie a vzdělanosti, měli možnost obdivovat zrestaurované barokní fresky s výjevy ze života sv. Prokopa a v kapitulní síni ze 14. století také nástěnné malby inspirované životem Panny Marie.

V pražské galerii Lumia viděli a zažili interaktivní videoprojekce i světelné instalace ze současného digitálního umění a také si pořídili spoustu originálních fotek. Večer se ještě v Libni zastavili u Hrabalovy zdi a v Divadle pod Palmovkou zhlédli divadelní představení Zkrocení zlé ženy, v němž všechny role hráli muži – v roli Kateřiny se představil Jakub Albrecht, v roli Petruccia Ondřej Veselý a v roli Biancy Adam Vacula. Některé scény překvapily, jiné pobavily. Úspěch měla parodie na videoklip k písni „I Want to Break Free“ s Freddiem Mercurym.

Exkurze žákům přinesla nové poznatky i nevšední zážitky.

Mgr. Ivana Hošková

Trvalý odkaz na tento příspěvek.