Nová obytná čtvrť Blanice

Pro žáky vyššího stupně gymnázia proběhla ve středu 10. 4. 2024 přednáška na téma Nová obytná čtvrť Blanice. Doc. Ing. arch. Ondřej Beneš a Ing. arch. Václav Čihák seznámili studenty s plánem revitalizace této čtvrti v Týně nad Vltavou.

Studenti sexty zároveň představili své nápady, jak tuto část sídliště Hlinky oživit. Své návrhy promýšleli v hodinách ZSV. Téma nových obytných domů zpracovali i studenti primy a tercie při hodinách VV. Připravili pro architekty pět panelů s návrhy moderních fasád a povrchů interiéru i exteriéru. Pět studentek tercie vytvořilo 3D papírový model moderního dvojdomu s bazénem. Tyto výtvarné práce byly prezentovány nejen na přednášce ve škole, ale také na vernisáži prací žáků vltavotýnských škol v KD Sokolovna v Týně nad Vltavou. Vernisáž se uskutečnila v úterý 23. 4. 2024 a byla součástí veřejné diskuze na téma obnovy čtvrti Blanice, kterou moderovali výše zmínění architekti.

Díky takovým akcím se studenti mohou dozvědět více o dění a plánech v našem městě a být také trochu účastníky tohoto dění.

Mgr. Jana Blümlová

Trvalý odkaz na tento příspěvek.