Vánoční akademie gymnázia 2014

V kalendáři školních akcí má své nezastupitelné místo Vánoční akademie. V pátek 19. 12. 2014 se na jevišti v MDK Sokolovna vystřídalo několik desítek studentů, kteří předvedli svá hudební, pěvecká, taneční a divadelní vystoupení.

O úvod pestrého programu se postaraly břišní tanečnice z kvarty a sexty, které diváky uchvátily pěknou choreografií a efektními kostýmy. Během programu byla k vidění i další taneční čísla od street dance přes disco až po mix moderních stylů. Neobvyklý zážitek přineslo divákům stínové divadlo v podání studentek septimy. Zpracování hororové povídky Černý kocour od E. A. Poea útočilo na emoce pouze prostřednictvím hry světla, stínu a pohybu. Žáci kvarty zase zaujali svým představením s rytmickým doprovodem vytvořeným prázdnými kelímky a nechyběly ani vtipné scénky žáků nejnižších ročníků. Závěr patřil školní kapele s pěveckým sborem a také kapele z oktávy, které diváky potěšily svou krátkou produkcí.

Celé pásmo uváděli žáci tercie, kteří s lehkostí a vtipem propojovali jednotlivé body programu. Všichni účinkující byli skvělí a akademie zpříjemnila jedno předvánoční dopoledne zaměstnancům a žákům gymnázia i návštěvníkům této akce.

Mgr. Ivana Hošková

Fotografie si můžete prohlédnout v naší fotogalerii

Trvalý odkaz na tento příspěvek.