Deštivá Vídeň odhalila svou krásu septimánům a oktavánům

Tradiční a u studentů velmi oblíbenou exkurzí je jednodenní návštěva Vídně. Ve čtvrtek 23. října 2014 se žáci septimy a oktávy vydali do města plného historie, zajímavostí a kulturních památek.

První zastávkou byl Hundertwasserhaus, který nás ohromil svou rozmanitostí a barevností. V kavárně nebo v galérii s díly různých rakouských umělců jsme mohli na chvíli popřemýšlet o Hundertwasserově genialitě, nebo pomatenosti. Od zámku Belvedere jsme se už pěšky přesouvali k centru města. Cestou jsme si prohlédli Karlskirche, barokní skvost Vídně a od budovy Státní opery to už bylo jen pár kroků k chrámu sv. Štěpána, gotické dominantě města. Ulicemi Graben a Kohlmarkt, které jsou lemovány obchody světoznámých značek, jsme došli až k Hofburgu a na náměstí Marie-Terezie jsme ukončili společnou část naší exkurze.

Ve volném čase mnozí z nás navštívili muzea a galerie, jiní ochutnali v některé z kaváren sachr nebo šli nakupovat na Mariahilfer Straße. Navečer jsme ještě přejeli k zámku Schönbrunn, odkud jsme mohli zhlédnout panorama metropole.

Celá Vídeň se nám i přes téměř neustálý déšť vryla do paměti jako město, kam se chceme ještě někdy vydat a znovu se nasytit jejími krásami – třeba naopak na jaře, kdy rozkvetlé zámecké zahrady ještě více lákají k návštěvě. Tak snad zase někdy!

Markéta Spěváková, septima

Fotografie z exkurze do Vídně 2014

Trvalý odkaz na tento příspěvek