Sportovní den se sextou

V pátek 14. listopadu se u příležitosti blížícího se Dne boje za svobodu a demokracii (17. listopadu) uskutečnil ve sportovní hale sportovní den našeho gymnázia. Celé sportovní dopoledne se neslo v duchu fair-play. Nad studenty visel i zvolený slogan „Holduj tanci, pohybu, ve sportu najdi zálibu“, který připomínal hlavní myšlenku této akce. Soutěžilo se jako obvykle ve vybíjené, volejbalu, squashi a stolním tenise. K vidění byly nejen obdivuhodné sportovní výkony, ale také všude panující dobrá nálada.

Stolní tenis si už po několikáté podmanil Jan Syrovátka, žák kvarty. Ve squashových kláních se blýskli Hanka Janečková a Lukáš Stoklasa. Vybíjenou vyhrála kvarta B a volejbal třída sexta. V superfinále volejbalu byl úspěšnější nestárnoucí tým učitelů. Zvláštní ocenění za největšího jedlíka si vysloužila Mgr. Procházková, za nejlepšího zpěváka Mgr. Schwarz (jeho kulturní vložka pohladila uši všem přítomným) a za nejlepšího rozhodčího Mgr. Kubát.

Pro studenty a učitele byla připravena jedna novinka – sexta shop. Šlo o malý obchůdek zřízený přímo v útrobách sportovní haly. Fanoušci skvělého jídla si mohli přijít na své. Byla zde široká škála pokrmů: slaný i jablečný štrúdl, párečky v listovém těstíčku, šunkové vrtule, estonský kringel, šnečci, zelňáky, linecké, koblížky, kremrolky, bábovka, koláčky, vosí hnízda, sněhové kuličky a cupcake. Zvláště zabodovala buchta nazvaná „Marti a Zuzky orgasmus“. Někteří požadovali i recept!!! Všechny dobroty byly domácky dělané (bez konzervantů a barviv). Zakoupením zmíněných dobrůtek jste finančně pomohli třídě sextě s vytvořením školního časopisu – Týnotaje.

Děkujeme všem zúčastněným za jejich chování a pohodový přístup. Na jaře se těšíme zas! J

Lukáš Stoklasa, sexta

Fotografie ze sportovního dnu

Trvalý odkaz na tento příspěvek.