Návštěva Husitského muzea v Táboře

V dějepise se nyní učíme o husitském období, proto jsme my, žáci sekundy, společně se žáky sexty navštívili 1. 4. 2015 Husitské muzeum v Táboře. I když byl apríl, autobus přijel a my jsme se do Tábora bez problémů dostali.

Muzeum se nachází v centru města na náměstí Mikuláše z Husi. V deseti sálech je ukázáno vše, co souvisí s husitstvím – vojevůdci, zbraně, taktika válčení, husitské oblečení a mnoho dalšího. Viděli jsme také obrazy s husitskou tematikou a spoustu tajných zásuvek a dvířek, ve kterých byly pro nás připraveny zajímavé úkoly.

Na začátku prohlídky jsme zhlédli krátký film, který nám přiblížil dobu před vypuknutím husitských válek. Pak jsme se rozdělili na dvě skupiny, vzali si ochranné helmy a šli do podzemních chodeb, které vedou pod náměstím. Po prozkoumání podzemních chodeb jsme se vrátili do muzea a započala individuální prohlídka. V muzeu se mi nejvíce líbily komiksové panely, protože zde bylo vše o husitství zpracováno vtipnou formou. Mohli jsme si také vyzkoušet kroužkovou košili a posadit se na královský trůn.

Prohlídku muzea bych určitě doporučil všem, dospělým i dětem.

František Kupka, sekunda

Fotografie u exkurze

Trvalý odkaz na tento příspěvek.