Gymnázium Týn nad Vltavou v TOP 10 gymnázií ČR

Studenti Gymnázia Týn nad Vltavou prokázali u státní maturity z anglického jazyka ve školním roce 2014/2015 své znalosti a uspěli v konkurenci ostatních středních škol. Z analýzy výsledků veřejně dostupných dat vyplývá, že Gymnázium Týn nad Vltavou je desátou nejlepší školou v didaktickém testu z anglického jazyka, když dosáhlo percentilu 85,9 procenta – téměř 86 % žáků z ostatních škol mělo horší výsledek. Republikový průměr je přitom hluboko pod touto hodnotou. Mezi desítku TOP gymnázií se dostalo šest pražských gymnázií a po jednom z Brna, Českých Budějovic, Šlapanic a Týna nad Vltavou, z nichž pět gymnázií je státních, dvě jsou církevní a tři soukromá.

Týnské gymnázium poskytuje kvalitní vzdělání, které je důkladnou přípravou na pokračující vysokoškolské studium. Znalosti cizích jazyků umožňují absolventům gymnázia úspěšně pokračovat ve studiu i na zahraničních školách včetně univerzit. Této možnosti využívají naši studenti stále častěji.

Je jen dobře, že studenti z Vltavotýnska nemusí za kvalitním vzděláním dojíždět do vzdálených středních škol. Kromě vyšších finančních nákladů spojených s dojížděním nepřicházejí tak o značnou část volného času, který mohou využívat mnohem lépe, třeba při sportování.

Mgr. Karel Hájek, ředitel vltavotýnského gymnázia

http://euro.e15.cz/archiv…

Trvalý odkaz na tento příspěvek.