Oblastní a krajský turnaj v pišqworkách

Oblastní turnaj v pišqworkách

„Křížek, kolečko, křížek, kolečko, křížek, kolečko…“, tak takhle nějak vypadala hra v mysli hráčů piškvorek. Na oblastní kolo soutěže v piškvorkách, které se konalo 12. 11. 2015 v Českých Budějovicích jela tři družstva, která reprezentovala naše gymnázium.

Družstvo z kvinty s názvem Křižáci se statečně drželo a v prvním zápase remizovalo. Ovšem druhý zápas prohrálo a skončilo na devátém až dvanáctém místě. Ostatním týmům se vedlo mnohem lépe. Piškotci, tým sexty, se probojovali na čtvrté místo, ale bohužel jim k postupu do krajského kola chyběl jen kousíček. Zato Mufíci ze septimy se umístili na třetím místě a vybojovali postup do krajského kola.

Alena Rečková, kvinta

Krajský turnaj v pišqworkách

V pátek 20. 11. 2015 proběhl na Gymnáziu Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci krajský turnaj v pišqworkách. Naši školu reprezentoval tým Mufíci ve složení: Radim Ille, Vladislav Šulc, Lukáš Litvan, Lukáš Stoklasa a Marek Petřík.

Den byl dramatický už od samotné ranní cesty. Z výfukového systému linkového autobusu vyšlehl plamen značící jeho nefunkčnost, a tak jsme v půlce cesty do Českých Budějovic přestoupili na jiný autobus, který nás naštěstí bezpečně dovezl až do Jindřichova Hradce. Ke gymnáziu jsme s panem učitelem Kubátem vyrazili pěšky. Počasí nám nepřálo, takže jsme na místo přišli promočení až na kost. Přijelo celkem 16 týmů, které byly rozděleny do 4 skupin po 4 týmech. Naše družstvo si vylosovalo soupeře z domácího gymnázia (Váša a jeho kamarádi), Gymnázia Strakonice (GAMBIT) a OA a JŠ s právem SJZ Písek (Top Team). V prvním zápase jsme jednoznačně porazili tým z Písku, ovšem po něm se nám už tolik nedařilo. S týmem Váša a jeho kamarádi jsme utrpěli drtivou porážku a po vypětí všech sil podlehli i týmu GAMBIT, čímž se potvrdilo, že nepostoupíme do vyřazovacích soubojů.

Po ukončení turnaje, kdy tým Váša a jeho kamarádi obsadil první místo a tým GAMBIT skončil na třetím, se ukázalo, jak smolný byl los, když nás nasměroval do těžké skupiny. V každém případě jsme si tento turnaj naplno užili a budeme se těšit na příští rok, kdy opět budeme moci soutěžit v kreslení XO pětkách.

Marek Petřík, septima

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.