Dvojnásobný úspěch ve videosoutěži

V dubnu 2015 vyhlásilo nakladatelství Klett videosoutěž pro studenty středních škol. Pestrá nabídka témat vzbudila zájem u žáků současné sexty. Společně jsme se rozhodli vyzkoušet naše tvůrčí schopnosti a užít si ke konci školního roku trochu legrace. Nápady se hrnuly jeden za druhým a některé scénáře byly opravdu velice dekadentní! Nakonec jsme z deseti nabízených témat vybrali čtyři: Nejpozoruhodnější člen rodiny, Potíže najít cestu, Můj zážitek z brigády a Trapas při seznámení.

Do natáčení se zapojila celá třída. Všichni pilně překládali, učili se texty, sháněli rekvizity, poslouchali nekonečné připomínky režiséra a Míra Kantor to všechno natočil a sestříhal. Odměnou nám byla neskutečná legrace, které jsme si při natáčení užili, a také páté nepublikované video s nepovedenými záběry, které stojí opravdu za to.

Videa jsme odeslali již koncem května, ale na výsledky jsme museli počkat až do listopadu 2015, kdy byla soutěž ukončena a všech třicet devět videí vyhodnoceno. K naší veliké radosti dvě z videí obsadila první a čtvrté místo a my se těšíme na slibovanou sladkou odměnu!

Mgr. Jana Blümlová

Trvalý odkaz na tento příspěvek.