Strašidlo cantervillské

Pondělí 21. března 2016 se pro studenty vltavotýnského gymnázia neslo v uměleckém, a navíc v cizojazyčném duchu. Třídy kvinta a sexta absolvovaly cestu do českobudějovického Metropolu, kde prostory divadla ožily angličtinou a skvělými výkony herců. Již tradicí se staly výpravy na představení britské divadelní společnosti TNT Theatre Britain, při nichž se studenti pravidelně seznamují s významnými díly britských a amerických autorů.

V příběhu zasazeném do Anglie na sklonku 19. století nás bujná fantazie spisovatele Oscara Wilda zavedla do starého, leč zadluženého zámku se strašidlem. Zde mladý, elegantní vévoda a energická, moderní rodina Otisů z USA rozehrávají veselohru založenou na pověstném kontrastu anglických a amerických tradičních charakterů.

Představitelé rolí si hned na počátku divadelní hry získali diváky svým bezprostředním kontaktem s publikem. Neváhali studenty zapojit do děje, a tak se sál zaléval neutuchajícím smíchem. Představení bylo velmi zajímavé a všichni jsme se  dobře bavili

Natálie Trnková, sexta

Trvalý odkaz na tento příspěvek.