Zachraňovali jsme životy

V úterý 10. 5. 2016 se v areálu budějovického výstaviště konalo oblastní kolo soutěže Mladých zdravotníků, kterého se zúčastnilo 8 pětičlenných družstev ze základních škol a víceletých gymnázií. Soutěž ověřuje znalosti a dovednosti žáků v poskytování první pomoci a motivuje je k dalšímu vzdělávání v této oblasti.

Úkolem soutěžících bylo ošetřit na 5 stanovištích simulovaná poranění končetin, páteře nebo břicha a prokázat znalost resuscitace. Na dvou stanovištích navíc prakticky předváděli obvazovou techniku (kotník, ucho, ruka, loket) a transport zraněného.

Naše gymnázium reprezentovaly 2 hlídky Mladých zdravotníků, které si v soutěži vedly poměrně dobře. Družstvo ve složení: Tereza Matějková, Zuzana Dědičová, Eva Mrázková, Lada Landová a Matyáš Suchý bylo v poskytování první pomoci úspěšné a obsadilo 3. místo. Družstvo žákyň sekundy nasbíralo v soutěži více trestných bodů a skončilo na 8. místě.

Celá soutěž probíhala v příjemné a pohodové atmosféře. Žáci ošetřovali zraněné s velkým nasazením a soutěž hodnotili velmi pozitivně.

Tereza Matějková, tercie

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.