Návštěva amerického diplomata na vltavotýnském gymnáziu

V pátek 27. 5. 2016 navštívil vltavotýnské gymnázium pan Ray Castillo, rada pro kulturu a tisk amerického velvyslanectví v Praze. Po přednášce o životě diplomata, americké politice vůči migrantům a po zodpovězení mnoha otázek studentů mile překvapil zpěvem českých i amerických písniček, které si s ním naši žáci rádi zazpívali.

Po obědě ve školní jídelně se zájemci ze sexty a septimy sešli s americkým diplomatem v provizorní „kavárně“, kde ho prostřednictvím vlastní prezentace seznámili s naším městem a jeho okolím. Poté s ním diskutovali v uvolněné atmosféře o různých tématech. Velkým povzbuzením a motivací do dalšího studia angličtiny bylo pro studenty zjištění, že nemají problém porozumět americké angličtině a domluvit se s rodilým mluvčím.

Děkujeme panu Rayi Castillovi za příjemně strávené odpoledne, které bylo vítaným zpestřením výuky anglické konverzace na gymnáziu. Také mu děkujeme za knihy do školní knihovny a za drobné dárky pro studenty, ale především za čas, který nám věnoval. Doufáme, že tato vzácná návštěva amerického diplomata na naší škole nebyla poslední a budeme mít v budoucnu možnost setkávat se s dalšími zajímavými osobnostmi.

Mgr. Magdalena Pasovská, vyučující AJ

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.