Deštěm poznamenaná exkurze do Vídně

Ve středu 2. listopadu 2016 navštívili studenti septimy a oktávy rakouskou metropoli.

Cesta za poznáním začala prohlídkou jednoho z architektonických skvostů, jímž bezpochyby je Hundertwasserhaus. Jeho fasáda, která hraje všemi barvami, nám pochmurnou a deštivou Vídeň na chvíli rozjasnila.

U zámku Belvedere jsme opustili autobus a pokračovali už pěšky do centra města. Zastavili jsme se u barokního kostela Karlskirche a odtud jsme zamířili k budově Státní opery, od níž je to jen malý kousek k chrámu sv. Štěpána. Po prohlídce tohoto gotického symbolu Vídně se většina z nás vydala do kavárny Aidy, aby se ukryla před nepřízní počasí a ochutnala pověstnou kávu a sachr. Poté jsme ulicemi Graben a Kohlmarkt, které jsou plné luxusních obchodů, došli až k Hofburgu, sídlu rakouských prezidentů. V okolí náměstí Marie-Terezie jsme měli možnost navštívit mnoho muzeí a galerií nebo nakoupit na Mariahilfer Straße. K večeru byl naší poslední zastávkou zámek Schönbrunn, kde jsme se mohli pokochat rozsáhlými zahradami. Pohledem na nasvícený zámek jsme se s Vídní rozloučili.

Přestože od rána pršelo a my jsme Vídeň sledovali pouze zpod deštníků, potvrdila nám, že je plná historie, kultury a památek. Patří k městům, do kterých se člověk rád vrací. Tak snad někdy příště!

Anna Strouhalová, septima

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.