Lyžařský kurz 2017

  Ve dnech 12. – 19. února 2017 se žáci sekundy a tercie zúčastnili lyžařského kurzu v Peci pod Sněžkou. V neděli jsme absolvovali dlouhou cestu autobusem, ubytovali jsme se na chatě Protěž a ještě večer jsme byli rozděleni do 3 družstev.

V pondělí nás čekal den na běžkách. Začátečníci si běžkařskou techniku teprve osvojovali, pokročilejší ji zdokonalovali. Od úterý do pátku jsme sjezdovali. Ti, kteří na lyžích stáli poprvé, se zvolna učili sjíždět menší kopce, zato ti nejlepší brázdili jednu sjezdovku za druhou. Lyžování bylo ale náročné pro všechny, a proto jsme dostali ve středu odpoledne volno. Zájemci také využili možnosti večerního lyžování, z něhož byli nadšeni. V pátek si každý zkusil měřený slalom. I přes horší podmínky u dojezdu se nikdo nezranil a vše dopadlo dobře.      

V sobotu jsme odložili sjezdové lyže a vyrazili znovu na běžky. Dopoledne byl trénink, abychom odpoledne zvládli štafetový závod. Každý dal do závodu, co mohl. Družstva byla silově vyrovnaná, a tak nikdo nemohl předem odhadovat výsledek. Vyhrát mohlo sice jen jedno družstvo, ale i tak si všichni závod moc užili.       

Večer jsme se dočkali vyhlašování výsledků a rozdávání cen. Každý dostal diplom, ať už skupinový, nebo svůj. Celý lyžařský kurz proběhl bez vážnějších zranění a všem se na něm velmi líbilo.

Michaela Hlavničková, sekunda

Trvalý odkaz na tento příspěvek.