Martin Bříza – Talent Jihočeského kraje 2016

Martin Bříza – Talent Jihočeského kraje 2016V úterý 14. února 2017 se v Koncertní síni Otakara Jeremiáše v Českých Budějovicích konalo slavnostní vyhlášení výsledků soutěže Talent Jihočeského kraje 2016. V mladší technické kategorii byl mezi oceněnými i Martin Bříza, žák sekundy vltavotýnského gymnázia. Martin byl do soutěže nominován za své úspěchy v plastikovém modelářství, kterému se v kroužku plastikových modelářů MěDDM v Týně nad Vltavou plně věnuje již od svých šesti let.

Díky své trpělivosti, píli a talentu se postupně vypracoval mezi žákovskou a dnes už i juniorskou modelářskou špičku v České republice, neztrácí se ani v mezinárodní konkurenci. Na soutěžích jeho modely pravidelně obsazují nejvyšší pozice, z posledního mistrovství ČR si domů přivezl dva tituly mistra České republiky, z jedné z největších evropských soutěží v anglickém Telfordu pak v kategoriích do 18 let 3. místo a zvláštní ocenění za provedení modelu. Celkově má Martin z mistrovství České republiky již pět mistrovských titulů, dvě druhá a jedno třetí místo. V deseti letech zcela překvapivě vybojoval ve Velké Británii titul Junior National Champion, jeho model porazil celou evropskou juniorskou špičku. Medailových umístění na soutěžích v České republice získal desítky.

Mimo modelaření Martin velmi rád čte, hraje basketbal, lyžuje, věnuje se airsoftu. Je velmi dobrým studentem, baví ho především matematika a fyzika, pravidelně a hlavně úspěšně se zúčastňuje matematické olympiády.

A k těmto svým dosavadním úspěchům Martin nyní přidal v Českých Budějovicích další, protože odborná porota Talentu Jihočeského kraje se rozhodla jeho práci ocenit prvním místem.

Za článek a fotografie velice děkujeme Martinovu otci Ing. Zdeňku Břízovi. Martinovi gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů.

Mgr. Jana Blümlová

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.