Exkurze ve firmě Richmont – CZ, a.s.

Na základě smlouvy o spolupráci gymnázia s firmou Richmont – CZ, a.s. navštívili zájemci ze sexty 19. 4. 2017 sídlo firmy v Týně nad Vltavou.  

V podniku nás přivítal Ing. Josef Boháč, ředitel firmy, který se nám po celou dobu exkurze věnoval. Nejdříve nás seznámil se založením firmy a také nás informoval o produktech, které firma vyrábí. K sériovým produktům patří závorové a regálové systémy, kontejnery a zakázkově se ve firmě provádí kovoobrábění společně s lakováním. Následovala prohlídka různých výrobních hal, v nichž jsme měli možnost sledovat složité stroje i zaměstnance při práci a přesvědčit se o využívání moderních pracovních postupů. Dozvěděli jsme se také, které parametry musejí jednotlivé výrobky splňovat, aby mohly být prodány.

Poslední část exkurze proběhla v zasedací místnosti. Zde jsme vyslechli přednášku o nejmodernějších 3D technologiích a na počítači jsme viděli také 3D model součástky kombajnu, který ve firmě zpracovali na zakázku. V závěrečném proslovu vyzdvihl Ing. Boháč jak potřebu odborného vzdělání, tak potřebu dobré znalosti cizích jazyků a popřál nám mnoho štěstí v budoucím kariérním životě.

Jaromír Drlík a Jan Syrovátka, sexta

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.