Turnaj v piškvorkách 2017

Oblastní kolo

Tři pětičlenné týmy našeho gymnázia se jako každý rok zúčastnily oblastního kola turnaje v piškvorkách. Hostitelskou školou se 7. 11. 2017 stala OA České Budějovice.

Celkem 16 týmů z Českobudějovicka bylo rozlosováno do čtyř skupin. Základní skupinu bohužel nezvládl tým „Honzíkovo káčátka“ ze sexty, ale zbylé 2 týmy „SPD – Sdružení piškvorkářských dobrodruhů“ ze septimy a „Pupíci“ z oktávy postoupily z druhého místa ve svých skupinách do play off. Po napínavém zápase ve druhé části turnaje proti jednomu z mužstev českobudějovického Gymnázia Jírovcova skončilo i družstvo Pupíků, a tím obsadilo 5. až 8. místo. Poslední nadějí byl tým SPD, který se nakonec překvapivě dostal do finále, a z krásného druhého místa si zajistil postup do krajského kola.

Krajské kolo

V pondělí 27. 11. 2017 se ve stejné škole uskutečnilo krajské kolo, které probíhalo identicky. Ne však pro tým SPD. Smolný los mu přiřadil do skupiny tým z gymnázia z Jindřichova Hradce, který se už několik let řadí k nejlepším týmům celé republiky. I když jsme statečně bojovali o postup alespoň z druhého místa, skončilo naše sdružení s jednou výhrou a dvěma prohrami na třetím, nepostupovém místě, a tak se muselo s turnajem rozloučit.

Obě akce jsme si náležitě užili a poznali jsme, že není potřeba žádných dřívějších znalostí ani výborných známek, protože vyhrát může každý, kdo prokáže schopnost pracovat v týmu a logicky myslet.

Ondřej Košnář, septima

Trvalý odkaz na tento příspěvek.