Úspěch v celostátní soutěži Svět (je) chemie

Během roku 2017 se Jan Vondra ze sexty zúčastnil celostátní soutěže Svět (je) chemie pořádané Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze. Výsledky soutěže byly vyhlášeny 8. 2. 2018.

Svět (je) chemie je zajímavá fotografická soutěž, která je rozdělena do dvou kol a finále a probíhá ve dvou kategoriích (pro účastníky do 18 let a 18+). Úkolem soutěžících je zachytit zajímavé okamžiky ze svého života i ze svého okolí, v nichž se bude odrážet pozitivní vliv chemie na život kolem nás jako vědu, díky níž nejen pijeme čistou vodu, jezdíme moderními automobily, ale také vznikají například sýry, mléčné výrobky, salámy, nakládané okurky či zelí, dokonce i naše šperky, boty a oblečení…

Každý účastník mohl do 1. a 2. kola poslat až 3 fotografie s chemickou tematikou, které hodnotila odborná porota, ale i laická veřejnost na Facebooku VŠCHT.

Honza postoupil do finále, do něhož každý soutěžící zaslal 1 snímek na téma LABORATOŘ. Na slavnostní vyhlášení bylo pozváno 13 nejúspěšnějších autorů fotografií. I když náš žák nebyl ve své kategorii mezi třemi nejúspěšnějšími, je jeho finálová účast velmi cenná.

Mgr. Jiří Šálený, výchovný poradce

Trvalý odkaz na tento příspěvek.