Animační den ČOJČ

V úterý 27. 3. 2018 se ve škole konal animační den k česko-německému divadelnímu projektu „Papír a Štift“, který se uskuteční od 22. 5. do 4. 6. v Hluboké nad Vltavou a v Bavorském lese.  Zájemcům nabídne divadelní tréninky zaměřené na herectví, hlas a pohyb, jazykové lekce čojč (čeština – deutsch hravou formou), ale i návštěvu dvou největších výrobců tužek – Faber Castell a Koh-i-Noor. Během 14 dnů vznikne pestrá divadelní inscenace, kterou zhlédne publikum v Čechách i Bavorsku.

Na začátku první vyučovací hodiny získali žáci kvinty, sexty a septimy základní informace o projektu, které jim formou krátké prezentace představily divadelní pedagožky čojč-sítě. Následující vyučovací hodinu se zájemci zúčastnili workshopu, při němž byli informováni o programu celého projektu a detailně se seznámili s česko-německou divadelní prací. Ve dvojicích si připravili krátkou scénku, kterou předváděli pantomimicky a pouze s dostupnými rekvizitami. Společně si ještě zahráli komunikativní hru, jež vyžadovala určitou dávku soustředění a souhru spoluhráčů. Žáci si tak vyzkoušeli kreativní formy komunikace a ověřili svou schopnost pracovat v týmu.

Kulturní síť Čojč pomáhá prostřednictvím česko-německých divadelních projektů rozvíjet tzv. interkulturní kompetenci (jistě vystupovat a srozumitelně se vyjadřovat), dosahovat výsledků v mezinárodním týmu a posilovat přátelské vztahy.

Mgr. Ivana Hošková

Trvalý odkaz na tento příspěvek.