Exkurze do Českého Krumlova

V pondělí 4. června 2018 se žáci primy vydali na výlet k Dívčímu Kameni a do Českého Krumlova. Ráno se všichni účastníci sešli na autobusovém nádraží, kde společně nastoupili do autobusu a pak už vyjeli vstříc první zastávce. Tou byl Dívčí Kámen, zřícenina na kopci porostlém květy a stromy, která měla opravdu co nabídnout. Žáci se pokochali krásným výhledem na rozlehlou krajinu a v příjemném prostředí i posvačili.

Každý se unikátní památkou prošel a obdivoval velikost či výšku hradu. Poté se celá třída přesunula zpět k autobusu a vyrazila do Českého Krumlova, kde navštívila komplex klášterů pro mnichy a jeptišky a prohlédla si ho doslova odshora dolů. Průvodkyně nás do prohlídky zapojovala prostřednictvím her, otázek a soutěží. Zlatým hřebem se stala návštěva dílniček řemesel a ručních prací, kde si každý přišel na své. Mohli jsme si vyrobit mýdla, koupelové soli, bylinkové čaje, ale i mandaly nebo hedvábné šátky a někteří si dokonce vyrazili vlastní mince.

Celá třída si dobrodružný výlet moc užila a přivezla si nejen vlastnoručně vyrobené suvenýry, ale i nové zážitky s kolektivem spolužáků.

Adriana Leštinová, prima

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.