Úspěch v dopravní soutěži

Oblastní kolo

Dne 18. 4. 2018 proběhlo na dopravním hřišti v Týně nad Vltavou oblastní kolo dopravní soutěže, kterého se spolu se základními školami z Vltavotýnska zúčastnily i 2 týmy našeho gymnázia. Součástí soutěže bylo testování nejen teoretických vlastností z oblasti dopravní a zdravotní výchovy, ale i praktické dovednosti jednotlivců. Při jízdě zručnosti překonávali žáci obtížné překážky a v jízdě na kole po dopravním hřišti si vyzkoušeli dopravní předpisy v praxi.

I přes náročnost některých disciplín a silnou konkurenci se oběma týmům gymnazistů povedlo obsadit první příčky. První místo v kategorii mladších žáků obsadil tým ve složení: Kateřina Vesecká, Daniel Procházka, Adriana Leštinová a Gabriel Jobbagy. Kateřině Vesecké se v hodnocení jednotlivců podařilo získat nejnižší počet trestných bodů, a stala se tak vítězkou mezi mladšími žáky a žákyněmi. Úspěchu dosáhlo i družstvo starších žáků ve složení: Petr Rohlena, Adéla Marková, Markéta Jindřichová a Tadeáš Dudek. I tady bylo dosaženo individuálních úspěchů. Petr Rohlena dosáhl ve své kategorii nejnižšího počtu trestných bodů, a tak zvítězil mezi staršími soutěžícími chlapci a Markéta Jindřichová dosáhla vůbec nejnižšího počtu bodů ze všech žáků a žákyň, a získala tak ocenění absolutního vítěze oblastního kola dopravní soutěže.

Okresní kolo

Vzhledem k výborným výsledkům z oblastního kola se družstvo starších žáků dne 3. 5. 2018 zúčastnilo také okresního kola, které se konalo v Českých Budějovicích. Soutěžilo se ve stejných disciplínách jako v oblastním kole, ty ale byly náročnější. I přes veškerou snahu obsadilo naše družstvo 2. místo, a tudíž nepostoupilo do krajského kola.

Dopravní soutěž si všichni žáci užili, ověřili si své znalosti a nabrali další zkušenosti.

Markéta Jindřichová, kvarta

Trvalý odkaz na tento příspěvek.