Žáci sekundy si ve srovnávacích testech vedli výborně

růzV dubnu 2018 absolvovali žáci sekundy on-line testy z českého jazyka, matematiky a obecných studijních předpokladů (OSP). Testování proběhlo v rámci projektu „Národní testování 7. tříd“, do kterého se zapojilo 5141 žáků ze 162 základních škol a víceletých gymnázií z celé ČR.

Ze souhrnné zprávy o testování vyplynulo, že výsledky dosaženými v českém jazyce patří naše gymnázium mezi 10 % nejúspěšnějších škol v testování a výsledky našich žáků v matematice jsou lepší než u 80 % zúčastněných škol. Porovnáním výsledků testu z českého jazyka i matematiky s výsledky testu OSP je studijní potenciál žáků v obou předmětech využíván optimálně a výsledky žáků v testech odpovídají úrovni jejich studijních předpokladů.

Velmi nás potěšilo hodnocení 3 žákyň v rámci zpracování výsledků v Jihočeském kraji. Ocenění získaly: Kateřina Žižková za nejlepší výsledek v testování OSP, Kateřina Blechová za nejlepší výsledek v testování českého jazyka a Kateřina Porodová za druhý nejlepší výsledek v testování matematiky a třetí nejlepší výsledek v testování českého jazyka.

Mgr. Ivana Hošková

Trvalý odkaz na tento příspěvek.