Možnosti studia v zahraničí

Dne 26. 9. 2018 navštívili naše gymnázium pracovníci agentury Alfa Agency, která zprostředkovává studijní a pracovní pobyty v zahraničí, a 2 zástupci státní střední školy Kāpiti College na Novém Zélandu. Paul a Sherry představili žákům kvinty, sexty, septimy a oktávy mezinárodní školu a nastínili jim různé možnosti studia v zahraničí.

Rodilí mluvčí se přizpůsobili jazykové úrovni žáků a se zaujetím prezentovali školu s vysokou akademickou úrovní a velmi dobrými podmínkami pro kulturní a sportovní aktivity. Jejich nadšení povzbudilo studenty, kteří ztratili ostych a plynule s nimi konverzovali, i když si museli zvyknout na australský přízvuk zahraničních hostů.

Přednášku doplnil mladý student Michal, který se v červnu letošního roku vrátil z ročního studijního pobytu v USA. Žákům přiblížil americký život a kulturu, které mu kromě zdokonalení se v angličtině přinesly spoustu dalších zkušeností, zážitků a kontaktů.

Pokud byste měli zájem o studium v zahraničí, představí se zástupci Kāpiti College a jiných zahraničních škol 23. – 26. 10. na veletrhu Alfa Study Travel Expo 2018 na Výstavišti v Brně nebo 7. – 8. 11. na Výstavišti v Praze.

Jiřina Pelikánová, septima

Trvalý odkaz na tento příspěvek.