Turnaj v piškvorkách aneb Dej soupeřovi X.O.!

Oblastní kolo

Dne 23. 11. 2018 se na OA v Českých Budějovicích uskutečnilo oblastní kolo turnaje v piškvorkách, jehož se pod vedením Mgr. Petra Kubáta zúčastnily 3 pětičlenné týmy z našeho gymnázia.

Celkem 16 družstev, která byla rozlosována do čtyř skupin, svádělo boje mezi křížky a kolečky. Týmu „Krtečci“ ze sexty se povedla premiéra a i bez předchozích zkušeností se dokázal probojovat do play off. Tam je následoval také tým oktavánů „Návrat SPD“ (SPD=sdružení pišqworkových dobrodruhů). Los bohužel nepřál týmu „π-šqoři“ ze septimy, který nepostoupil ze základní skupiny a celkově se umístil na 9. – 16. příčce.

V play off se představilo osm nejlepších družstev z Českobudějovicka. V něm ale štěstí opustilo Krtečky, kteří se utkali s loňskými šampióny. Ti je vykřížkovali ještě dřív, než si stačili sednout na židle. Celkově však skončili na 5. – 8. místě, což je při jejich premiéře úctyhodné. Tým oktávy naopak drtil ostatní soupeře až do samotného finále, v němž nakonec obsadil krásné 3. místo a postoupil do krajského kola.

Krajské kolo

Turnaj nejlepších piškvorkářů z jihočeských oblastních kol se konal 29. 11. 2018. Tady už šlo opravdu do tuhého. Přes veškerou snahu se týmu oktávy „Návrat SPD“ nepodařilo postoupit ze základní skupiny, a tak se musel spokojit s děleným 9. až 16. místem.

Turnaj v piškvorkách patří mezi oblíbené soutěže, protože žákům přináší spoustu zábavy i napínavých okamžiků. Už teď se těšíme na příští ročník!

Sandra Báčková, sexta

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.