3. místo v regionálním finále „Soutěž a Podnikej“

V Praze dne 14. 12. 2018 se Jan Vondra, Petr Macháček a Ondřej Vichta ze septimy zúčastnili regionálního finále projektu „Soutěž a Podnikej“. Jeho smyslem je umožnit středoškolským studentům zrealizovat svůj nápad a nastartovat vlastní podnikání.

Do soutěže jsme se přihlásili začátkem školního roku a poté jsme s přiděleným mentorem téměř 3 měsíce dolaďovali svůj nápad. Úkolem bylo vypracovat minimální funkční produkt, který by bylo možné prezentovat před regionální porotou. Vyvinuli jsme software, který učitelům umožňuje jednoduše vytvářet nejen digitální výukové materiály, ale také ověřovat znalosti žáků pomocí testů.

Celkem 7 týmů se utkalo v regionálním finále, kde formou prezentace představily porotě svůj podnikatelský projekt. O tom, kdo si dokáže svůj nápad nejlépe obhájit a postoupí do celorepublikového finále, rozhodovali tři porotci: Radek Šmakal (NClabs), Jana Hodboďová (Vodafone Nápad roku) a Jindřich Lukes (EduFórum).

My jsme šli na řadu jako předposlední, takže nás trochu potrápila i tréma. Prezentovat produkt před porotou byla totiž naše premiéra. Byli jsme ovšem pochváleni nejen za profesionálně připravenou prezentaci podpořenou tištěnými materiály, ale i za barevně sladěné oblečení. Se svým výkonem jsme byli spokojeni a zaslouženě jsme dosáhli na krásné 3. místo, za nějž jsme získali Kreativní slovník a možnost využít tři hodiny odborných konzultací.

Ze soutěžního dne jsme se vraceli nadšení. Navázali jsme cenné kontakty a nasbírali nové zkušenosti, které nám pomohou posunout se zase o další krok dále.

Více informací o našem výukovém softwaru můžete najít na webových stránkách www.educore.eu.

Jan Vondra, septima

Trvalý odkaz na tento příspěvek.