Londýn – nezapomenutelná story

Ve dnech 3. – 8. dubna 2019 se konala exkurze do Anglie, jíž se zúčastnili zájemci z kvarty, kvinty, sexty a septimy. Na cestu jsme vyrazili krátce před desátou hodinou ranní. Čekalo nás asi 1300 kilometrů, během nichž jsme museli autobusem přejet Německo, Nizozemí, Belgii, Francii a překonat kanál La Manche, než jsme stanuli na Britských ostrovech.

V 6 hodin ráno následujícího dne jsme vyskákali z autobusu nedaleko řeky Temže a v čele s průvodkyní Pavlou Rendlovou se vydali objevovat krásy Londýna. Za asi 10 hodin jsme prošli značnou část britské metropole a měli možnost si vyfotit ikonické památky jako je například Tower Bridge, pevnost Tower nebo katedrála sv. Pavla. V podvečer jsme odjeli do rodin v univerzitním městě Oxford, kde jsme byli ubytováni.

Druhý den byl na programu Stratford nad Avonou, tedy rodiště Williama Shakespeara, středověký hrad Warwick a Oxford. V sobotu jsme zavítali do lázeňského města Bath, městečka Salisbury s nádhernou katedrálou a na prehistorickou památku Stonehenge. Poslední den v Anglii jsme dopoledne navštívili majestátní hrad Windsor a poté se vrátili do Londýna. Tam jsme se prošli několika parky, vyfotili se u Buckinghamského paláce, zastavili se u Big Benu obestavěného lešením a nakonec se ještě svezli na londýnském oku. Povečeřeli jsme ve čtvrti Soho a kolem jedenácté nasedli zpět do autobusu. Následujícího dne v sedm hodin večer jsme se, naprosto vyčerpáni, ale také plni nových zážitků a dojmů shledali u gymnázia s našimi rodinami.

Za tento nezapomenutelný zájezd vděčíme cestovní kanceláři K-Tour a hlavně paní průvodkyni, která nás obohatila nejen o znalosti hodící se k maturitě z anglického jazyka, ale díky ní teď také víme, proč auta jedoucí do Oxfordu mají „espézetku“ žlutou a ta jedoucí opačným směrem bílou.:)

Agáta Kneslíková, sexta

Trvalý odkaz na tento příspěvek.