Majáles v režii septimy

Dne 3. 5. 2019 uspořádala třída septima tradiční studentský majáles. Několik měsíců předem organizátoři připravovali program, oslovovali účinkující, sháněli peníze od sponzorů a v posledních dnech před vypuknutím oslavy byli v jednom kole.

Dav jásajících studentů v čele s bubenickým uskupením Wild Sticks vyrazil ve 14.00 od budovy gymnázia zpestřit městu páteční odpoledne. Veselý průvod v maskách prošel centrem až na Valchu u Vltavy, kde se odehrával další program včetně volby krále a královny majálesu. Akce pokračovala v sobotu hospodským kvízem, koncerty a oldies diskotékou v MDK Sokolovna. (Kapela Nevereš vibes málem zbořila kulturní dům.)

Průvodu městem se mohl zúčastnit kdokoli, a tak lehkým zklamáním pro nás byla neúčast ostatních týnských škol. I přes počáteční nedůvěru v úspěch akce studenti gymnázia zdárně přivítali jaro a znovuobnovili májovou studentskou slavnost.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci majálesu, neskutečně si toho vážíme. Samozřejmě nemůžeme zapomenout ani na naše sponzory, ať už drobné firmy, nebo generální partnery: ČEZ, Město Týn nad Vltavou, Richmont, ELBH a DS Vltavan, bez nichž by se nic z toho všeho nemohlo uskutečnit. Největší dík patří těm, kteří dorazili. Byl to úžasný pocit, když jsme viděli, že naše snaha, práce a ověřované podpisy měly smysl.

Pomoz nám zachránit majálesovou tradici! Příští rok nazdar!

Magdaléna Koberová, septima

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.