Gymnázium Týn nad Vltavou oslavilo 70 let od svého založení

V pátek 20. září 2019 si gymnázium slavnostně připomnělo 70. výročí svého založení. Součástí oslav byl Den otevřených dveří a „plesík“ s bohatým kulturním programem v MDK Sokolovna.

Během dne si pamětníci, bývalí zaměstnanci a žáci i uchazeči o studium mohli prohlédnout školu vyzdobenou žákovskými výtvarnými pracemi i fotografiemi absolventů gymnázia, a dokonce vstoupit do běžné výuky. Veřejnosti se také otevřela sborovna, jež se u této příležitosti proměnila na bufet, kde mohli návštěvníci ochutnat domácí speciality, které připravili zaměstnanci gymnázia. Své dojmy z návštěvy školy či vzpomínky zaznamenávali do pamětní knihy.

V MDK Sokolovna byl připraven společenský večer s bohatým programem. K tanci a poslechu hrály do pozdních nočních hodin kapely MP3 a Epydemye a o zábavu se ve svých hudebně tanečních vystoupeních postarali jak studenti, tak učitelé gymnázia. Zájemcům se ve foyeru kulturního domu naskytla jedinečná příležitost zhlédnout výstavu dobových fotografií, která mapovala historii budovy školy i život gymnázia a u níž měli pamětníci možnost zavzpomínat na svá studentská léta.

Potěšil nás velký zájem veřejnosti o dění na gymnáziu, o vystavené dokumenty a žákovské práce, ale hlavně o snímky z nejrůznějších mimoškolních akcí uplynulé doby, protože nám ukázaly školu v jiné podobě, než ji známe dnes.

Děkujeme společnosti ČEZ, a.s. a městu Týn nad Vltavou za podporu v rámci projektu Oranžový rok a také majitelům historických fotografií za jejich zapůjčení.

Mgr. Ivana Hošková

Gratulace studentů zde

Trvalý odkaz na tento příspěvek.