Školní recitační soutěž 2019

U příležitosti 70. výročí založení gymnázia se 20. 11. 2019 uskutečnil první ročník školní recitační soutěže „Já a poezie“. Celkem 26 soutěžících bylo rozděleno do 2 kategorií a hodnoceno ve třech kritériích: paměť, přednes a náročnost textu. Žáci si sami vybrali texty básní a zpaměti je přednesli porotě a divákům. A protože byli zodpovědně připraveni, měla porota velmi těžké rozhodování.

Vítězkou 1. kategorie se stala Stella Šochová z primy, 2. místo porota udělila jak Kateřině Porodové z kvarty, tak Kateřině Vesecké z tercie a 3. místo obsadila sourozenecká dvojice recitátorů Tereza Žižková z tercie a Jan Žižka z primy. Čestná uznání obdržely Tereza Landová a Anna Štrbáková (obě z primy). Druhou kategorii
reprezentovaly pouze 2 studentky vyššího stupně gymnázia – Anna Sýkorová z oktávy a Michaela Rodryčová z kvinty, a tak porota udělila 1. místo oběma recitátorkám.

Všem oceněným gratulujeme k úspěchu a ostatním účastníkům děkujeme za zájem o poezii a odvahu ji recitovat. Věříme, že se recitační soutěž stane tradicí a za rok se opět sejdeme v tak hojném počtu.

Mgr. Ivana Hošková

Fotografie

 

Trvalý odkaz na tento příspěvek.