Podzimní Sportovní den v režii sexty 2019

V pátek 15. 11. 2019 se ve Sportovní hale u příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii uskutečnil Sportovní den gymnázia. Žáci soutěžili ve 3 disciplínách, a to ve vybíjené, florbalu a ve stolním tenise. K doplňkovým aktivitám patřily stolní a pohybové hry, utkání ve squashi a Prokopův znalostní kvíz.

Sportovní den byl zahájen sextánskou rozcvičkou s hudbou, která navodila dobrou náladu a rozproudila krev všem studentům i učitelům. Na vybíjenou i florbal byli sportovci rozděleni do dvou kategorií, mladší od primy do kvarty a starší od kvinty do oktávy. Ve vybíjené v mladší kategorii zvítězila kvarta 2 a starší kategorii ovládla oktáva. Ve florbalu suverénně zvítězila tercie a ve starší kategorii si vítězství vybojovala septima. Ve stolním tenise se na nejvyšší stupínek už podruhé postavil Michal Ryska ze sekundy. V kvízu mladší kategorie získal nejvíce bodů David Machoň z tercie, v kategorii starších zvítězil Jan Vondra alias Kolohonza z oktávy. Mezi učiteli si diplom odnesl Mgr. Marek Schwarz.

Během dopoledne se všichni účastníci mohli občerstvit ve stánku, kde se prodávaly sladké i slané dobroty, které vyrobily maminky sextánek a sextánů. Velké díky patří všem sponzorům za darování věcných cen, konkrétně se jedná o ČEZ, Hračky Medvídek, Vltavotýnské lahůdky a Aspera.

Děkujeme všem spolužákům sexty za přípravu a organizaci a všem soutěžícím za sportovní nadšení, férové chování a skvělé výsledky. Rádi pro Vás zase připravíme jarní sportovní den.

Jan Hrůza a Kryštof Klein, sexta

Trvalý odkaz na tento příspěvek.