Čertovsky rozpustilá mikulášská nadílka

Ani letos neunikla naše škola pekelnému řádění! V pátek 6. 12. 2019 přivítala celou mikulášskou výpravu. Nechyběli děsuplní čerti, půvabní andílci a ani sám svatý Mikuláš. Vše v neobyčejném ztvárnění žáků septimy. Škola se doslova proměnila v hotové peklo. S čertovskou výzdobou strašila nejen žáky, ale i učitele už od konce listopadu. Den D nastal však až první prosincový pátek, kdy na minutu přesně vypukl v 9:00 čertovský rej.

Zuřivé bouchání košťat, rachocení a hřmění řetězů v kontrastu s andělským zvoněním se rozléhalo školou. Na následující dvě hodiny vystřídali pekelníci pana ředitele a zmocnili se školy. Hrůzostrašným čertům neunikla žádná třída. V každé z nich si je však na malou chvíli zkrotil Mikuláš. Teprve až po přečtení hříšníků na „černé“ listině povolil čertům otěže a ti zlobivce pěkně zmalovali (barvami na obličej!). Tím to pro ně ale neskončilo. Trpkost svých hříchů zakusili v podobě toho nejkyselejšího citrónu a s písní na rtech se jen tak tak vyhnuli peklu.

Všechno má ale i své světlé stránky a Mikuláš ani letos nezapomněl vzít s sebou též „bílou“ listinu. Ti nejhodnější žáci dostali za odměnu hvězdu na čelo a letošní žhavou novinku „andělskou propustku“. Ta jim zaručovala nejen prvenství ve frontě na oběd, ale i týdenní „imunitu“ proti zkoušení a přepadovým testům.

S odbitím jedenácté hodiny se čerti ze školy doslova vypařili. Poslední náznaky zůstaly jenom pod zemí. Ve školní jídelně mohli totiž žáci poobědvat andělský smažený sýr, mikulášský perník nebo čertovské trubičky.

Sandra Báčková, septima

Foto

Trvalý odkaz na tento příspěvek.