LVVK Tauplitz 2020

V pondělí 13. 1. 2020 ráno jsme se my kvintáni shromáždili před školou k odjezdu do Alp. Když konečně přijel autobus, v němž už seděli studenti z domažlického gymnázia, kteří se účastnili lyžařského kurzu s námi, naložili jsme lyže a zavazadla a odcestovali jsme do Rakouska. V poledne jsme dorazili do malebného lyžařského střediska Tauplitzalm a zamířili jsme na chatu Naturfreundehause, kde jsme se ubytovali.

V první lekci sjezdového lyžování jsme se věnovali seznámení se základními lyžařskými styly, nacvičovali jsme carvingový oblouk a poté už nám nic nebránilo objevovat místní nádherné sjezdovky. Během následujících dnů jsme si nejen skvěle zalyžovali, ale také zažili spoustu legrace a krásných chvil nejen se třídou, ale i s učiteli a našimi novými přáteli z Domažlic.

Celý týden panovalo krásné počasí s nebem bez mráčků, které přispělo k pohodové atmosféře na kurzu. V pátek 17. 1. jsme si po ranním lyžování sbalili věci a po obědě jsme se vydali na cestu zpět, tentokrát přes Domažlice. Tam jsme se rozloučili s domažlickými studenty a o tři hodiny později jsme se už vítali s rodiči u našeho gymnázia v Týně nad Vltavou.

Myslíme si, že na tento týden většina z nás nikdy nezapomene.

Michaela Rodryčová a Michaela Hlavničková, kvinta

Trvalý odkaz na tento příspěvek.