Lyžařský kurz sekundy dopadl na výbornou!

S velkým nadšením a očekáváním se žáci sekundy vydali v neděli 23. 2. 2020 do Krkonoš na lyžařský kurz. Hned po výstupu z autobusu nás Pec pod Sněžkou uvítala hustým deštěm, který nás provázel cestou až na chatu Protěž. Déšť nám ale náladu nezkazil, protože před námi byl dobrodružný týden plný zábavy a nečekaných zážitků.

V pondělí jsme si obuli běžky a začala výuka běhu na lyžích, při níž jsme zažili spoustu legrace. To, že jsme techniku zvládli, jsme si ověřili v sobotu dopoledne při závodu štafet a také na odpoledním výletě se sladkou zastávkou u Krakonoše. V úterý jsme se věnovali výuce sjezdového lyžování. Počasí nám ale připravilo překvapení s dopolední mlhou a odpoledním deštěm. Ale co, neexistuje špatné počasí, jen špatně oblečený sportovec. Sjezdovky tak byly prázdné a po frontách u vleků ani památky.

Vše se změnilo v dalších dnech, kdy k naší radosti napadl prašan. Pokračovali jsme v nácviku carvingového oblouku, sjížděli jsme svahy různých náročností, ale také stáli v nekonečných frontách u vleků. Zpestřením pobytu byla přednáška bývalého člena Horské služby o kráse i nebezpečí hor nebo večerní lyžování v overalech.

Lyžařský výcvik splnil svůj cíl. Účastníci si osvojili základní pohybové dovednosti při lyžování, nebo se ve své technice zdokonalili. Týden na horách se obešel bez vážnějších zranění a přinesl nejen nové znalosti, dovednosti, ale i spoustu překvapení, parádních pádů, krásných zážitků, radosti, úsměvů a dobré pohody. Sekundáni, byli jste výborná parta!

Tak tedy SKOL a příští rok na horách opět se sekundou!

Mgr. Gabriela Procházková

Trvalý odkaz na tento příspěvek.