Odborník z praxe ve výuce ICT

Od začátku školního roku 2021/22 jsme díky dobrým vztahům s ETE realizovali zapojení odborníka z praxe do výuky v semináři ICT. Protože chceme držet krok s rychlým rozvojem robotiky, internetu věcí a dalšími novými technologiemi, budou studenti v semináři prohlubovat své znalosti zejména ve schopnosti algoritmizace a programování, počítačové grafice a 3D-modelování.

Pod vedením pana inženýra žáci sestavují nově zakoupenou 3D tiskárnu a rovněž si zkoušejí první interaktivní aplikace ve virtuálních brýlích (např. vesmírný program). O jeho odbornosti nemají nejmenší pochyby, protože je ochoten fundovaně odpovídat na zvídavé dotazy z oblasti IT, konzultovat odborné problémy, ale také poskytnout cenné rady týkající se studia IT na VŠ. 

Hodiny s odborníkem jsou vedeny velice poutavým způsobem, výuka podporuje přirozenou zvídavost a je pro žáky přínosem, inspirací a motivací neustále se zlepšovat ve svých dovednostech.

Vzhledem k obrovskému tempu rozvoje oborů spojených s výpočetní technikou, informatikou a robotikou je po IT odbornících velká poptávka ve všech odvětvích. Kreativní lidé s kvalitním všeobecným vzděláním, s výbornou znalostí angličtiny a zvyklí na nutnost neustálého vzdělávání nikdy nebudou mít problém s pracovním uplatněním.

Mgr. Ivana Hošková

 

Trvalý odkaz na tento příspěvek.