Vánoční akademie 2021 jinak

Vánoční akademie je událost, na kterou se každý rok těší celá škola. Jednotlivci, skupinky žáků, ale i celé třídy si připraví krátké výstupy nejrůznějšího žánru i charakteru a společně s rodiči, přáteli, kamarády a zaměstnanci školy se celé dopoledne baví v prostorách MDK Sokolovna. V roce 2020 se akademie kvůli proticovidovým opatřením bohužel nemohla konat. V prosinci 2021 se akademie uskutečnila. Ale jinak.

Účinkující připravovali svá vystoupení několik týdnů před Vánoci, než nastal den D. Ve středu 22.12. se pouze žáci a učitelé sešli v MDK Sokolovna a naživo mohli zhlédnout pestrý program tanečních, hudebních, pěveckých i divadelních čísel. Aby o zážitek nebyla ochuzena veřejnost, přenášel se celý program streamem na facebooku gymnázia. A tak přátelé školy sice na dálku, ale v přímém přenosu viděli ukázky orientálního tance, disco dance, módní přehlídku v podání žáků sekundy, scénické zpracování Erbenovy básně Štědrý den od žáků kvarty či střípky ze života Karla IV. očima primánů. Septimáni určitě zaujali diváky čtenou dramatizací epizody „Tma jako v pytli“ z Cimrmanovy hry, protože během tohoto výstupu opravdu zhasla světla v celém sále a scénka byla založena pouze na mluveném slově. Školní sbor se prezentoval dvěma písněmi a dvě koledy zazpívali také učitelé. Moderování se úspěšně zhostily různé dvojice žáků sexty, které pohotově a s lehkým vtipem propojovaly jednotlivé body programu. 

O závěrečné slovo se postaral ředitel gymnázia Mgr. Milan Šnorek, který poděkoval městu Týn nad Vltavou a společnosti ČEZ za finanční podporu z projektu Oranžový rok 2021.

Díky vysokému nasazení žáků a pedagogů a díky přístupu zaměstnanců MDK se i přes přísná hygienická omezení podařilo Vánoční akademii zrealizovat a podle ohlasů i komentářů na facebooku se líbila. Opět zpříjemnila všem jedno předvánoční dopoledne.

Mgr. Ivana Hošková

Fotografie

Trvalý odkaz na tento příspěvek.