Turnaj v piškvorkách

Oblastní kolo

Ve středu 9. 11. 2022 se na českobudějovickém Gymnáziu Jírovcova konalo oblastní kolo turnaje v piškvorkách, kterého se zúčastnilo celkem 5 týmů z naší školy. Čtyři týmy spadaly do nově vzniklé soutěžní kategorie základních škol, kde jsou týmy tříčlenné, ve středoškolské kategorii soutěžil jeden pětičlenný tým z oktávy. Vzhledem k poměrně nízkému počtu zúčastněných týmů se nakonec hrálo systémem „každý s každým“ v obou kategoriích. Turnaj se tím sice časově prodloužil, ale celkový výsledek byl nejlepším odrazem schopností jednotlivých týmů.

V kategorii základních škol jsme měli značné šance na postup a náš tým nazvaný „Terciálové“ ve složení Vít Matějka, David Žemlička, Antonín Blüml a náhradník Štěpán Kališ skončil na druhém místě, čímž postoupil do krajského kola soutěže. V kategorii středních škol skončil tým našich oktavánů ve složení Tadeáš Dudek, Tomáš Kneslík, Martin Šonka, Petr Suchan, Martin Bříza a náhradník Petr Rohlena rovněž na druhém, avšak nepostupovém místě.

Vzhledem k tomu, že šlo o oblastní kolo, vládla po celou dobu soutěživá, ale zároveň přátelská a veselá atmosféra

Krajské kolo

Dne 23. 11. 2022 se postupující tým z tercie zúčastnil ještě krajského kola soutěže. Turnaj se odehrál tentokrát na Biskupském gymnáziu v Českých Budějovicích. Již podle počtu zúčastněných týmů, kterých bylo celkem 12, a podle vyššího stupně soutěže bylo celkem jasné, že si náš tým jede spíše pro zkušenosti než pro umístění v popředí výsledkové listiny.

V jedné ze dvou šestičlenných skupin, do nichž byly týmy přiřazeny, skončili „Terciálové“ na posledním šestém místě, když se jim podařilo vyhrát celkem 7 partií ze třiceti sehraných. Kromě zkušeností si však odvezli z turnaje pěkné vzpomínky na chvíle strávené se svými vrstevníky a vrstevnicemi z jiných škol.

Už nyní se většina účastníků těší na příští ročník soutěže.

Štítky: Různé, Soutěže

Trvalý odkaz na tento příspěvek.